Dokumentation

Emir har de seneste 5 år haft arvævsdannelse i kronraden på venstre forben, som hænger sammen med en hovkløft. Han har fungeret fint med dette, indtil august 2012, hvor han pludselig står med en hovbyld.
Vagtdyrlægen påstår det ikke er en hovbyld, men selve hovrevnen, der har gjort ham så halt at han går på tre ben. Hoven bliver derfor pakket ind med "gode salte" som han kaldte det og gaffatape. Mandag morgen får jeg så min egen dyrlæge ud, og hun skærer hul på en stor hovbyld 🙂. Desværre har indpakningen ikke haft en god indvirkning på hoven og arvævet, og i løbet at efteråret bliver hoven direkte deform og vokser uden sammenhæng mellem den indre og ydre kappe. Emir kommer i røntgen for at se om der er en skjult hornsøjle - det er der ikke og der kan ikke gøres noget ved hoven, da de frygter den vil bryde sammen hvis arvævet og noget af hoven bliver fjernet 😥.
17 december 2012 er der så stor forskydning i hoven, og smeden vælger derfor at fjerne en del af yderkappen på hoven, for at skabe mindre spænding omkring arvævet - han giver det imidlertid ikke mange chancer og siger at næste skridt vil være ringsko resten af Emirs levetid.
Jeg tager derfor beslutningen om at køre et intensivt forløb med elektromagnet terapi, hvor Emir skal stå med det 1 time hver dag. Dette startes op den 1/1 2013 og reslutatet kan ses i fotoserien 😀.
11. februar 2013 er forbedringen så tydelig, at smeden mener Emir kan gå med almindelige forsko når foråret kommer.
Emir er i denne periode med intensiv terapi blevet sig selv igen, han har fået "gnisten" tilbage, er fræk og vi venter kun på foråret, så vi igen kan komme til at lave noget 🙂.
De sidste billeder i serien er fra 18. august 2013, hoven er nu vokset helt sammen, jeg kan ride Emir uden sko, endda på fast underlag og han er helt sig selv igen 🙂.