Elektro - magnetterapi til behandling af mennesker, anvendes allerede på mange førende hospitaler og behandlingscentre, til behandling af en lang række forskellige lidelser. Forskning har påvist en dokumenteret effekt på blandt andet smerter i forbindelse med gigtlidelser, nedsat kredsløb i benene, accelerering af heling efter knoglebrud, sportsskader, fibromyologi, psoreasis, schlerose etc.

Undersøgelser udført specifikt på heste har bekræftet, at elektro - magnetterapi har en markant effekt på vævsregenerering og øget blodgennemstrømning, såvel som heling af led, sener og knogler.

topatleter, hestefysioterapeuter og ryttere bruger i stigende grad elektromagnetterapi til:

- Forebyggende behandling af sportsskader.

- Fremme af præstation og velvære.

- Behandling af f.eks. sene, led og knogleskader.

 

Effekten af elektro - magnetterapi opnåes gennem vekselstrøm, som via magneter skaber et pulserende elektromagnetisk felt, der virker indefra og påvirker kroppens celler, stofskifte og kredsløb. Det er disse magnetiske svingninger, der aktiverer cellestofskiftet, således at cellen lettere kan optage næringsstoffer og komme af med affaldsstoffer. Øget blodgennemstrømning skaber bedre kredsløb og regenerering, som giver en bedre præstation og øget velvære som følge af en bedre iltoptagelse.

 

Personligt har jeg meget positive resultater med elektromagnetterapi, både hos mig selv og min hest, har mærket en stor effekt på få gange. Er netop igang med på forsøgsbasis af fjerne større arvævsdannelse hos min konkurrencehest, det bliver et længere forløb, men efter 4 uger ses en forbedring - arvævet er blevet mere fladt og blødere.

Som bruger kan jeg varmt anbefale elektromagnetterapi til andre, både hund, hest og menneske 🙂